Cursuri inot adulti

cursuri inot adultiNu este niciodata prea tarziu sa te apuci sa inveti sa inoti. Oricine poate invata sa inoate, doar trebuie sa isi invinga teama de apa, sa fie perseverent si sa aibe incredere in antrenor. Eu recomand si pentru adulti o ora de inot, minim de doua ori pe saptamana. Foarte multi dintre noi stim cat este de important sa facem miscare, totusi ajungem la bazin cand constatam ca am luat cateva kilograme in plus sau la recomandarea medicului. Este mai bine sa prevenim aceste aspecte nedorite, iar efectele nu vor lipsi sa apara :

  • Dupa ora o sa va simtiti mai relaxati;
  • Va veti tonifica muscultura;
  • Inotul ajuta la corectarea pozitiei spatelui dupa o zi intreaga de stat in fata calculatorului;
  • Este o foarte buna metoda de socializare;

Pentru persoanele care au diferite afectiuni, exercitiile facute in apa sunt mult mai usor de executat si mult mai putin dureroase. Pentru cei care stiu deja sa inoate, pot alege sa perfectioneze un anumit procedeu.

O optiune sportiva ce se potriveste pe intregul parcurs al anului, inotul reprezinta o activitate recreativa ce poate aduce numeroase beneficii adultilor de pretutindeni. Pornind cu valentele sale fizice, inotul impresioneaza si prin ale sale ramificatii sociale ori mentale, acesta fiind un sport ce ofera rezultate comparabile cu jogging-ul, aerobicul sau exercitiile de forta. Bineinteles, spre deosebire de cele mentionate, el este preferat de catre adulti pentru ca nu conduce la accidentari spontane, cursurile de inot  fiind chiar benefice pentru sistemul osos, cel locomotor sau pentru articulatii.

Majoritatea persoanelor se inscriu la cursuri inot adulti in momentul in care doresc sa isi schimbe stilul curent de viata intr-unul mult mai sportiv, in timpul acestei activitati musculatura este intens stimulata, pusa in miscare si antrenata. Acest antrenament complex ajuta la cresterea frecventei cardiace, rezultatul fiind o mai buna oxigenare a musculaturii. Dupa o anumita perioada de timp, rezultatele vor incepe sa fie tot mai vizibile, iar antrenamentele de inot vor deveni mai usoare.

Beneficiile inotului pentru un adult

Beneficiile pe care le aduc aceste cursuri inot adulti  organismului se raporteaza si la sistemul respirator, cel mai puternic avantaj fiind reprezentat de cresterea capacitatii respiratorii, ceea ce inseamna ca dumneavoastra o sa ajungeti sa va controlati respiratia mai usor. Pe scurta durata, beneficiul va fi resimtit de acele persoane care se confrunta cu afectiuni precum astmul. Pe termen lung, vor exista mai multe beneficii: cresterea capacitatii de efort, pastrarea mobilitatii articulatiilor si imbuntatirea acestora.

Inotul poate fi un bun inlocuitor pentru alergatul pe banda, ceea ce inseamna ca efectele sale de lunga durata vor fi sesizabile si din punctul de vedere al greutatii. Asadar, daca intentionati sa va inscrieti la cursuri inot adulti trebuie sa constientizati faptul ca arderea caloriilor se va produce intr-un timp mai indelungat, dupa ce va fi amplificat metabolismul celular. Insa, cu cat slabitul se realizeaza intr-un timp mai amplu, cu atat rezultatele vor deveni permanente. Inesteticul strat de grasime pe care il vedeti pe abdomen poate fi usor eliminat prin intermediul sesiunilor constante de inot, miscarile specifice acestui sport ajutand la tonifierea musculaturii din zonele problematice. Astfel, picioarele, muschii fesieri ori coapsele vor fi portiuni ale corpului ce vor suferi modificari drastice o data cu intensificarea antrenamentelor de inot, lucru care va conduce la automultumire.

Specialistii va recomanda sa apelati la cursuri inot adulti in momentul in care doriti sa urmati o activitate sportiva placuta, recreativa si confortabila. In timpul inotului, o parte din greutatea corpului este mentinuta de apa, ceea ce inseamna ca articulatiile dumneavoastra nu vor fi supuse unor niveluri ridicate de presiune, ci din contra, acestea vor deveni mult mai flexibile. Asa cum am precizat inca de la bun incept, efectele inotului se resimt si in plan mental in cazul adultilor, stresul citadin ori starile usor depresive fiind alungate in urma unor cursuri de inot.

De asemenea, anxietatea pe care o manifestati odinioara in timpul contactului cu apa adanca va disparea, dumneavoastra fiind mult mai sigur pe propriile forte si abilitati. Prin abordarea cursurilor de inot, adultii au sansa de a beneficia de un trup suplu, de o stare generala de bine, dar si de momente de rasfat intr-un mediu citadin tot mai aglomerat si agasant.